Data efectivă: 25 mai 2018

BUSINESS QUALITY CERT SRL (denumita în continuare si ”Noi”) este dedicata în totalitate protejarii confidentialitatii tuturor datelor cu caracter personal pe care le colectam, prelucram si stocam.
Operator: Orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Aceasta Politica privind confidentialitatea si securitatea datelor cu caracter personal va ajuta sa întelegeti:
Ce sunt datele cu caracter personal?
Ce date colectam si modalitatea de colectare?
Cum, de ce si cât timp prelucram aceste date?
Catre cine si de ce transmitem datele cu caracter personal?
Cum protejam aceste date?
Care sunt drepturile pe care le aveti?
Cum va puteti exercita aceste drepturi?
Cum ne puteti contacta?

1. CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protectia datelor – GDPR) ce intra în vigoare de la data de 25 mai 2018:
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. Informatiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie si ele date cu caracter personal.
Exemple de date cu caracter personal:  nume si prenume;  adresa de domiciliu;  adresa de e-mail, cum ar fi prenume.nume@societate.com; un numar de act de identitate; date privind locatia;  adresa de protocol de internet (IP); un identificator de modul cookie.

2. CE DATE COLECTAM SI MODALITATEA DE COLECTARE

Informatii pe care ni le furnizati
Datele pe care le transmiteti prin intermediul formularelor disponibile pe acest website (cerere de oferta de certificare, chestionare) în format fizic sau digital, prin intermediul mesajelor e-mail transmise catre noi sau în urma apelurilor telefonice.
Date culese în mod automat
In momentul în care accesati site-ul nostru (www.bqcert.ro) serverul de web salveaza în mod automat loguri (jurnale) de accesare ce contin adresa IP a vizitatorului, resursa (documentul) web accesata precum si informatii despre sistemul de operare/browserul utilizat. Stocam aceste date pentru a preveni frauda si pentru a asigura securitatea website-ului si a informatiilor.
De asemenea, pe site-ul nostru (www.bqcert.ro) folosim module cookie pentru a îmbunatati experienta de navigare a tuturor vizitatorilor precum si pentru a masura eficienta acestui website. Prin intermediul modulelor cookie nu colectam si nu procesam nicio informatie pe baza careia utilizatorul ar putea fi identificat.
Pentru mai multe detalii accesati pagina Politica de utilizare a modulelor cookie.

3. CUM, DE CE SI CÂT TIMP PRELUCRAM ACESTE DATE

Prelucrarea datelor cu caracter personal: Orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.
Stocarea: Pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese.
BUSINESS QUALITY CERT SRL va prelucra date cu caracter personal în urmatoarele scopuri:

  • Oferirea serviciilor solicitate de dumneavoastra.
  • Pentru a va confirma serviciile pe care le-ati comandat si a va furniza informatii suplimentare cu privire la acestea.
  • Pentru operatiuni de ofertare, contractare, facturare.
  • Pentru conformare cu legile in vigoare.
  • Pentru activitati specifice departamentului Resurse Umane, în situatia în care faceti parte / sunteti interesati sa faceti parte din echipa noastra.
  • Pentru a preveni frauda si pentru a asigura securitatea website-ului si a informatiilor.

Vom prelucra aceste date pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile în domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea.

4. CATRE CINE SI DE CE TRANSMITEM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Confidentialitatea datelor personale reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte pentru noi. Nu transmitem aceste date catre terte parti decât daca este necesar, si numai datele necesare pentru conformitate cu cerintele legale sau de acreditare.
Comunicarea datelor personale se face doar catre autoritati, daca acestea o solicita. Datele personale pot fi comunicate  si in cadrul activitatilor de audit catre  o autoritate.
Datele personale pot fi comunicate firmelor care presteaza servicii de medicina muncii, protectia si securitatea muncii, servicii de IT, paza si protectia sediului de lucru cu care BQ CERT are contracte de servicii. În cazul în care un terț folosește datele în contextul interesului său legitim, administratorul nu își asumă această responsabilitate. Acest proces este guvernat de principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale companiilor și ale persoanelor relevante.

5. CUM PROTEJAM ACESTE DATE

Datele personale sunt prelucrate în conditii de siguranta. BUSINESS QUALITY CERT SRL a luat masuri tehnice si organizationale adecvate privind securitatea datelor, împotriva prelucrarii sau a alterarii neautorizate, împotriva pierderii sau a distrugerii, precum si împotriva dezvaluirii si a accesului neautorizat la datele personale transmise, stocate sau prelucrate. BUSINESS QUALITY CERT SRL asigura integritatea, disponibilitatea, confidentialitatea si autenticitatea în ceea ce priveste datele cu caracter personal.
BUSINESS QUALITY CERT SRL utilizeaza metode si tehnologii de securitate avansate, împreuna cu politici aplicate salariatilor si procedurilor de lucru pentru a proteja prelucrarea datelor cu caracter personal, conform prevederilor legale în vigoare.
BUSINESS QUALITY CERT SRL are încheiat un contract cu furnizorul serviciilor de gazduire a website-ului nostru www.bqcert.ro (prin intermediul caruia colectam date cu caracter personal),prin care acesta asigura ca a luat toate masurile de securitate si disponibilitate a serverelor.
BUSINESS QUALITY CERT SRL depune toate eforturile rezonabile si justificate din punct de vedere comercial pentru a proteja datele cu caracter personal pe care le detinem, analizam noile tehnologii în domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam în vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate.
De asemenea, am implementat masurile tehnice si organizationale adecvate pentru a asigura ca sunt prelucrate doar datele personale necesare scopurilor specificate. Principiul privind protectia implicita a datelor va fi urmat si în cursul dezvoltarii de noi produse sau servicii.
Totusi, în ciuda eforturilor depuse pentru stocarea informatiilor colectate într-un mediu de operare sigur, care nu este disponibil publicului, nu putem garanta securitatea absoluta a acestor informatii în timpul transmiterii sau stocarii în sistemele noastre. În caz de încalcare a securitatii care va pune în pericol confidentialitatea sau informatiile personale ne angajam sa va informam de aceste lucruri, fie prin intermediul acestui website fie prin alte metode de care dispunem (mesaje email, apeluri telefonice).

6. CARE SUNT DREPTURILE PE CARE LE AVETI

Acces, Informare, Rectificare si Obiectie
Ne puteti contacta si va vom informa cu privire la informatiile personale pe care le-am colectat si prelucrat în legatura cu dumneavoastra si despre scopurile în care sunt utilizate aceste date.
Aveti dreptul sa corectati orice informatii personale incorecte, incomplete, învechite sau inutile stocate în legatura cu dumneavoastra.
Puteti contesta anumite utilizari ale informatiilor personale, inclusiv marketingul direct, daca aceste date sunt prelucrate în alte scopuri decât scopurile necesare pentru îndeplinirea serviciilor noastre sau pentru respectarea unei obligatii legale. De asemenea, puteti contesta orice prelucrare ulterioara a informatiilor personale dupa acordul prealabil dat. Daca va opuneti procesarii ulterioare a informatiilor personale, acest lucru poate duce la mai putine posibilitati de a utiliza serviciile noastre.
Stergere si dreptul de a restrictiona prelucrarea
De asemenea, ne puteti solicita sa stergem informatiile personale ale dumneavoastra din sistemele noastre. Vom respecta aceasta solicitare daca nu avem un motiv legitim pentru a nu sterge datele. Dupa stergerea datelor, s-ar putea sa nu putem sterge imediat toate copiile reziduale din toate sistemele noastre. Aceste copii vor fi eliminate cât mai repede posibil.
Ne puteti solicita sa restrictionam prelucrarea anumitor informatii personale, însa acest lucru poate conduce la mai putine posibilitati de a beneficia de serviciile oferite.
Dreptul la portabilitate
Aveti dreptul sa primiti informatiile personale furnizate de dumneavoastra într-un format structurat si utilizat în mod obisnuit.

7. CUM VA PUTETI EXERCITA ACESTE DREPTURI

Aceste drepturi pot fi exercitate prin completarea si transmiterea cererii de exercitare drepturi, in format fizic sau prin intermediul unui e-mail, la datele de contact de mai jos.
Putem solicita furnizarea de informatii suplimentare necesare pentru a va confirma identitatea.
Putem respinge cererile care sunt repetitive nejustificat, excesive sau vadit nefondate.
În cazul în care considerati ca activitatile noastre de prelucrare a informatiilor personale nu respecta legislatia aplicabila în materie de protectie a datelor, se poate depune o plângere la:
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
• B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, România
• www.dataprotection.ro

8. CUM NE PUTETI CONTACTA

Daca aveti întrebari cu privire la protectia datelor, va rugam sa ne contactati în orice moment:
BUSINESS QUALITY CERT SRL
Adresa: Calea Prutului, nr, 12, birou 4 (cladirea administrativa), Galati – Romania
Telefon: 0336 802466 ; 0336 802467
Email: office@bqcert.ro